Arabic English French German Italian Spanish Turkish
profile-photo-Cancerfonden-96x96 rödakorset facebook

Pizza Grand Prix

Presenteras av Swedish Pizza Association & Rancold

Swedish Pizza Association presenterar stolt tävlingen Pizza Grand Prix med final i Nordstan den 24:e januari. Det är gratis att delta I tävlingen! Du tävlar med ditt bidrag på Rancold Mässan 22 januari och går du vidare är du med i finalen i Nordstan. Vinnaren får representera Sverige i World Pizza Cup Pre-selection Scandinavia i Danmark samt får en Kompakt pizzaugn från Pizzamaster.

Så här går tävlingen till
Anmäl dig med din egenkomponerade pizza som du har skapat för tävlingen. Anmälan görs via formuläret till höger på denna sida eller via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Sista anmälningsdatum är måndagen den 19 Januari 2015 på Rancold Mässan En jury väljer sedan ut de bästa pizzabagarna som går till finalen i Nordstan den 24 januari.

Finalen
Finalen äger rum lördagen den 24 Januari på tävlingsscenen på Nordstantorget klockan med start från kl 11.00. Finalisterna bakar två pizzor, en pizza utifrån en ingredienskorg, som finalisterna får reda på i förväg, och sin egna hemliga pizza. Som tävlande i finalen får du 5 minuter på dig att förbereda i köket som finns på plats. Därefter får du 15 min på dig att börja baka dina två pizzor. Du har totalt 20 minuter på dig att baka pizzorna. När din tid har gått ut ska du bära fram och visa upp dina två pizzor för jurygruppen. Därefter fotograferas pizzorna och efter det skär du upp pizzorna och serverar jurygruppen. Den som får bäst totalpoäng av domare vinner och får representera Sverige i World Pizza Cup Pre-selection Scandinavia som avgörs i Danmark.